Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Onze behandeling is gericht op het voorkomen en behandelen van tandvleesproblemen en gaatjes. Hoe gaat een behandeling in zijn werk? Wij doen onder andere:

  • Guided Biofilm Therapy (GBT-protocol) is een pijnvrije en minimaal invasieve manier van behandelen waarbij biofilm en tandsteen verwijderd wordt;
  • Verwijderen van tandplak, tandsteen en sediment;
  • Gladmaken van worteloppervlakken;
  • Wij geven voorlichting over een gezonde mond, m.b.t. voorkomen van gaatjes en erosie. 
  • Instructie juist gebruik van de tandenbostel (handmatig en elektrische)
  • Keuze tot juiste middelen om tussen de tanden en kiezen te reinigen, floss, houten stoker, soft picks, ragers.
  • Advies tegen slechte adem
  • Tandbescherming, zoals fluoride.

Tandsteen verwijderen

Zowel boven als onder het tandvlees vormt zich tandsteen. Om de mondgezondheid te verbeteren, is het belangrijk om tandsteen te verwijderen. Dit gebeurt bij voorkeur met handinstrumenten, maar kan ook met apparatuur.

Slechte adem

Als je altijd een slechte adem hebt, hebben we het over halitose. Veel mensen hebben er last van. Een slechte adem gaat niet vanzelf over. Dit kan in de meeste gevallen worden opgelost met instructies voor mondhygiëne.

Gevoelige tanden

In de loop der jaren kunt u last krijgen van gevoelige nekken door slijtage en/of ontstoken tandvlees. U voelt stekende pijnen door warmte en/of kou. Behandeling kan deze pijn verminderen.

Voorlichting en preventie op het gebied van mondzorg

U krijgt uitleg over het ontstaan, mogelijke gevolgen en behandeling van spraakproblemen. Wij adviseren u hoe u uw mond het beste kunt verzorgen.

Afspraak voor uw kinderen

Goede voorlichting en begeleiding van ouders en kinderen en preventieve maatregelen zoals een fluoridebehandeling kunnen de tandgezondheid bevorderen.

Een Mondhygiënepraktijk werkt met meerdere specialismen om tot een optimale behandeling te komen. Uiteraard vindt dit overleg altijd plaats met uw toestemming.

Tandarts

Aangezien u zowel door een mondhygiënist als door een tandarts wordt behandeld, is het belangrijk dat er overleg is tussen de tandarts en de mondhygiënist. Soms gebeurt dit telefonisch, maar meestal schriftelijk na een behandeling bij de tandarts.

Parodontaal

Er zijn situaties waarbij reguliere behandeling door een mondhygiënist niet tot het gewenste resultaat leidt of de toestand van het gebit dermate gecompliceerd is dat doorverwijzing naar een specialist noodzakelijk is. Daarna verwijzen wij u door naar een regionaal parodontologisch kantoor, uiteraard altijd in overleg met u en uw tandarts.

Zorgverleners

Soms moet u vanwege uw gezondheid naar andere zorgverleners, zoals een huisarts of specialist. Dit contact komt in overleg met u tot stand.