Gaby Weber - Brabander

19 september 1980, Eigenaar, Mondhygiënist

Ik ben Gaby Weber – de Brabander, mondhygiënist en eigenaar van Mondhygiëne praktijk Noordwind. In 2001 heb ik mijn diploma als mondhygiënist behaald in Amsterdam. Ik ben begonnen bij tandartspraktijk ‘t Hoen in Monster waar ik 9 jaar heb gewerkt. De praktijk werd overgenomen door een keten en daarin kon ik mijn eigen visie en patiëntenbehandelingen niet uitvoeren. Ik heb de stap gezet naar een eigen praktijk en op 1 mei 2010 ben ik gestart in Hoek van Holland. Na 2 jaar hier met plezier te hebben gewerkt kreeg ik de mogelijkheid om mij zelfstandig te vestigen in een nieuwe tandartsenpraktijk in ’s-Gravenzande. Vanaf april 2012 ben ik begonnen met 1 behandelkamer en groeide het trouwe klantenbestand.

Inmiddels is mijn gezin verreikt met 2 dochters. Begin 2018 is de praktijk geheel verbouwd omdat er een mogelijkheid was tot uitbreiding. Na een grote verbouwing van 6 weken beschikken wij nu over een praktijk die voldoet aan alle huidige hygiëne eisen en een 2e behandelkamer zodat we iedere klant zo goed mogelijk kunnen helpen. Ik heb veel trouwe klanten, zie mij overal zijn gevolgd, en komen graag in de praktijk. Sommige klanten zie ik dus al 17 jaar.

Wat je moet weten over mij:

Ik ben persoonlijk betrokken bij je, Het is fijn om een klik te hebben met elkaar. Je begeleiden naar de gezonde mond is de eerste stap maar het op lange termijn behouden is zeker ook een grote uitdaging. Mondhygiëne is onderdeel van je leefstijl en beweegt soms met je leven mee. Ik ben niet van de laatste gadgets, wel van de goede en degelijke producten. Die makkelijk zijn in gebruik en zich hebben bewezen in zowel praktijkervaring als evidencesbased zijn. Je kan me wakker maken voor: warm pannenkoeken gewoon met stroop Ik werk nu samen met 4 betrokken mondhygiënisten en we hebben allemaal de zelfde missie;

Een gezonde mond een leven lang! De balie assistente zorgt ervoor dat wij alle tijd en aandacht kunnen besteden aan uw behandeling. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Mondhygiëne (NVM) en ik ben ingeschreven in  het Kwaliteitsregister voor mondhygiënisten (KRM). Tevens ben ik deelnemer van een Intercollegiaal Overleg Groep (ICO-groep).

Stephanie Legué - Deur

22 mei 1986, mondhygiënist

Al vanaf m’n 15de wist ik dat ik mondhygiënist wilde worden. Ik zat op de MAVO dus om de opstap te maken naar de HBO ben ik in 2001 begonnen met de opleiding voor tandartsassistente en hiervoor heb ik 2 stages gelopen in tandartspraktijken in Monster. In tandartspraktijk ‘t Hoen heb ik Gaby leren kennen.Ik heb tijdens m’n opleiding mondzorgkunde ervaring opgedaan in het ziekenhuis, orthodontiepraktijk en de differentiatie minor parodontologie gevolgd waarbij ik stage mocht lopen in een parodontologiepraktijk in Den Bosch. Hier heb ik veel geleerd en heb ik echt passie voor m’n vak gekregen.Van 2014 tot 2020 heb ik met heel veel plezier gewerkt in een tandartspraktijk in Leiderdorp, echter begon de reistijd me tegen te staan omdat ik twee dochters Lucy en Elise heb gekregen. Met m’n gezin ga ik graag op pad en vooral Disney is een groot favoriet van ons.  

Wat je moet weten over mij:


Ik heb affiniteit met de reguliere patiënt maar werk ook graag met de angstige patiënt. Ik vind het een grote uitdaging om iedereen op z’n gemak in m’n stoel te krijgen. En om samen te werken aan een gezonde mond! Ik sta bekend om m’n zachtaardige manier van omgaan en rustige en vriendelijke stijl.
Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Mondhygiëne (NVM) en ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor mondhygiënisten (KRM).

Natascha Giessen

24 mei 1991, Mondhygiënist

Sinds juli 2016 werk ik bij Mondhygiënepraktijk Noordwind.  Daarnaast ben ik werkzaam bij Parodontologiepraktijk Ordentall sinds januari 2016.  In 2016  heb ik mijn diploma als mondhygiënist behaald in Amsterdam.

Mijn interesse in de mond begon met een bijbaantje bij de tandarts. Hier kreeg ik mee hoe belangrijk de mond voor de gezondheid van de mens is.  Het zelfvertrouwen van de mens vergroot kan worden door een goede esthetiek van de mond.

Na de middelbare school heb ik mij dan ook gelijk ingeschreven voor de opleiding Mondzorgkunde. Echter is het een lotingsprocedure en ben ik helaas 2x uitgeloot. Hierdoor heb ik andere opleidingen gevolgd. Mensen een betere kwaliteit van leven geven staat bij mij altijd bovenaan. Dit kan zijn met iets simpels zoals een praatje maken, maar ook door het uitoefenen van een helpend beroep. Hierdoor heb ik altijd een opleiding in de zorg gekozen en heb ik op veel vlakken ervaring opgedaan in de zorg. Zo heb ik de studie Medische Beeldvormende Radiotherapeutische Technieken gevolgd en ben ik Operatie-assistente geweest. Toch trok het beroep mondhygiënist mij nog steeds het meeste aan. Toen ik hoorde van een decentrale loting heb ik mij voor de laatste keer ingeschreven en mocht ik in 2012 starten met de opleiding.  

Wat je moet weten over mij:

Ik vind het belangrijk om hetzelfde doel te hebben als de patiënt. Graag ga ik samen met u opzoek naar het juiste behandelplan om een zo tevreden mogelijk resultaat te krijgen en dit te behouden. Een gezonde mond een leven lang! Dat is onze missie die ik onderschrijf. Ik ben ingeschreven in  het Kwaliteitsregister voor Mondhygiënisten (KRM).

Silvy Quist

22 augustus 1990, Mondhygiënist


Al ruim 10 jaar heb ik ervaring in de tandheelkunde en heb ik al in diverse praktijken in het land gewerkt. In 2014 ben ik in Amsterdam afgestudeerd als mondhygiënist. Momenteel werk ik op 3 verschillende locaties in de regio. Mijn hart ligt vooral bij de mondzorg voor kwetsbare doelgroepen zoals ouderen en gehandicapten. Ernaast heb ik ook affiniteit met kinderen, mensen met tandartsangst en zorgafhankelijke mensen. Naast het werken in de algemene praktijk heb ik ook veel ervaring opgedaan in de parodontologiepraktijk en het ziekenhuis. Het belangrijkste vind ik met name, dat de patiënt zich op zijn gemak voelt bij mij en dat we samen op een prettige, laagdrempelige manier kunnen werken aan een gezonde(re) mond.

Marloes van Koppen

28 Mei 1980, Assistente / Balie medewerkster


Ik kreeg in juni 2016 de kans een nieuwe passie uit te oefenen na 18 jaar in een kapsalon werkzaam te zijn geweest, van leerling tot bedrijfsleidster. Om u zo goed mogelijk van dienst te zien bij het maken van een nieuwe afspraak telefonisch, via de email of aan mijn mooie nieuwe balie die ik heb gekregen na onze verbouwing begin 2018!

Ik kan u ook van dienst zijn met vragen of de administratieve afwikkelingen. Ik ondersteun bij het voorbereiden van u behandeling en indien nodig bij u behandeling. Zodat de mondhygienisten ook echt tijd voor u hebben!

Mijn passie is ook wel groter geworden daarom ben ik begin dit jaar begonnen met de opleiding tandarts assistente om u nog beter te woord te kunnen staan.

Naast al deze passies probeer ik ook nog zo veel mogelijk thuis te zijn en leuke dingen te doen met mijn vriend en onze twee prachtige zoons Xabi van 2 jaar en Nox van 5 jaar. En ik kan ook erg genieten van mijn bootcamp lessen.

Ik zie of hoor u graag aan mijn balie, telefoon of email.