5 tips om uw kind tanden te laten poetsen

Vond u het leuk om als kind uw tanden te poetsen? We weten stiekem allemaal dat dat niet onze favoriete bezigheid was als kind. Het is één van de minst leuke dingen van de dag voor een kind. Zo snel mogelijk haalde we de tandenborstel door de mond. Wij hebben de 5 beste tips voor u op een rijtje gezet. 5 tips om uw kind tanden te laten poetsen.

1. Kies een mooie tandenborstel uit

Laat uw kind een mooie tandenborstel en tandpasta uitkiezen die hij lekker en mooi vindt. Zorg ervoor dat de tandenborstel zacht is en in de mond van uw kind past. De kleur en smaak hangt helemaal af van wat uw kind lekker vindt. En mooi natuurlijk.

2. Wees creatief als u tanden poetst

Speel spelletjes, vertel verhalen of luister naar het favoriete liedje van uw kind om het poetsen zo leuk en gezellig mogelijk te maken. Maak er een favoriete bezigheid van en doe mee met uw kind. Samen is alles toch veel leuker?

3. Geef het juiste voorbeeld

Kinderen leren door te kijken hoe u als volwassenen uw tanden poetst. Wees consistent en zorgzaam voor uzelf, en uw kind zal het voorbeeld volgen.

4. Samen poetsen

Zoals we al zeiden, samen poetsen is toch veel gezelliger? Maak van poetsen een gezinsactiviteit. Een gezin dat samen schoonmaakt, blijft samen gezond.

5. Gebruik de juiste prikkels

Geld en andere materiële beloningen helpen nooit, omdat het het kind leert dat tandenpoetsen een plezier is voor iemand anders, niet iets dat je doet voor je eigen gezondheid. Gebruik in plaats daarvan spelletjes en verhalen om uw kind te leren dat poetsen belangrijk is. Meer plezier met het poetsen van de tanden van uw kind met het juiste gereedschap.