Nieuwsberichten

De impact van een mondhygiënist op je algemene gezondheid

Bezoeken aan een professionele mondhygiënist, zoals die van Mondhygiëne praktijk Noordwind in ‘s Gravenzande, zijn belangrijk voor het behoud van een goede mondgezondheid. Deze specialisten zijn toegewijd aan het voorkomen van tandheelkundige problemen door het bieden van effectieve mondzorg en voorlichting.

Het belang van voeding op de mondgezondheid

Mondgezondheid hangt niet alleen af van de zorg die u in een mondhygiëne praktijk ontvangt, maar ook van wat u dagelijks op uw bord heeft liggen.

 

 

Wat is tandvleesontsteking en hoe voorkomt u het?

Tandvleesontsteking, ook bekend als gingivitis, is een veelvoorkomend mondprobleem dat vaak wordt onderschat. Het is belangrijk om het serieus te nemen, omdat het kan leiden tot ernstige tandheelkundige problemen als het niet wordt behandeld.

De risico's van fluoride-vrije tandpasta

Wellicht is het iets waar u niet eerder bij stil hebt gestaan, maar u zult verrast zijn van het enorme aanbod fluoride vrije tandpasta in de lokale drogisterij. Wat doet fluoride tandpasta precies en beschermt het uw tanden tegen gaatjes? 

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Onze behandeling is gericht op het voorkomen en behandelen van tandvleesproblemen en gaatjes. Hoe gaat een behandeling in zijn werk? Wij doen onder andere…

Hoe voorkomt u ontstoken tandvlees?

Wist u dat een gezond lichaam begint met gezond tandvlees? Lach dus niet om ontstoken tandvlees! Rood, gezwollen en los tandvlees is niet alleen erg vervelend, maar kan ook ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid.

Wanneer gaat u naar de mondhygiënist?

Een gezond gebit willen we allemaal. Hier helpen de tandarts en mondhygiënist u bij. Het is aan te raden om minimaal twee keer per jaar naar de tandarts te gaan. Een afspraak bij de mondhygiënist maakt u gemiddeld 2-4 keer per jaar. 

Hoe vaak brengt u een bezoek aan de mondhygiënist?

Hoe reinigt u uw mond het beste?

En hoe houdt u uw gebit schoon? Een schoon gebit is belangrijk omdat het de algehele gezondheid beïnvloedt. Door middel van regelmatig poetsen en flossen kan tandplaque worden verminderd, tandbederf en gaatjes worden voorkomen en mondgeur worden geminimaliseerd. 

 

3 tips voor een fijn bezoek aan de mondhygiënist

Vond u het leuk om als kind uw tanden te poetsen? We weten stiekem allemaal dat dat niet onze favoriete bezigheid was als kind. Het is één van de minst leuke dingen van de dag voor een kind. Zo snel mogelijk haalde we de tandenborstel door de mond. Wij hebben de 5 beste tips voor u op een rijtje gezet. 5 tips om uw kind tanden te laten poetsen.

Het belang van een goede mondgezondheid

Een stralende glimlach begint bij een goede mondgezondheid. De rol van een mondhygiënist in het behoud van een gezonde mond mag niet worden onderschat.

 

Waarom zorg voor het gebit zo belangrijk is

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen mondgezondheid en bepaalde lichamelijke aandoeningen. 

 

5 tips om uw kind tanden te laten poetsen

Hoewel sommige mensen en kinderen zich wat nerveus kunnen voelen bij het idee van een bezoek aan de mondhygiënist of tandarts, zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat uw bezoek aan Mondhygiëne Praktijk Noordwind zo comfortabel mogelijk verloopt.

Volg ons op social media

Op onze kanalen delen wij graag tips en leuke feitjes over het beschermen van de tanden en mond. U kunt ons volgen op Facebook en Instagram.